Jeles Tak..


Click here for Myspace Layouts

Tuesday, December 13, 2011

IMAX - TVG Sunway Pyramid

TVG Cinemas akhrnya telah melancarkan teater IMAX digital mereka dengan filem yang sekali lagi dilakonkan oleh Tom Cruise " Mission Imposible - Ghost Protocol " di Sunway Pyramid yang baru diubahsuai TGV -nya hari ini.


Dihadiri oleh pihak media dan tetamu jemputan, acara itu menyaksikan Ketua Pegawai Eksekutif TGV, Kenny Wong dan Naib Presiden Kanan dan Pengarah Urusan bagi AsiaPasifik, Don Savant IMAX memperkenalkan penambahan terbaru kepada industripawagam tempatan.


Satu produk daripada 2 pawagam yang sebelumnya diruntuhkan untuk  menampung skrin lebar 57 kaki,dewan IMAX merangkumi keupayaan 2D dan 3D (hebat betul diorang nie) yang dibantu oleh 2 projektor,serta 14.000 watt laser-sejajar sistem bunyi yang menggunakan 16 Subwoofer, sepuluh kali lebih banyak berkuasa daripada pawagam biasa (nie kira pawagam luar biasa lanie).


Dengan kapasiti tempat duduk berjumlah 292, dewan ini mempunyai kerusi mewah Perancis yang direka khas, serta ruang yang luas.


Kalau nak info penuh, bernanah mata korang nak baca jadi lebih baiklah korang baca kat sini.
Lama jugak aku x update apa2 jadi nielah update untuk hari nie, kalau ada ayat yg korang x brapa nak paham pandai2lar sebab aku translate
                                   Thanx

No comments:

Post a Comment

Tulislah komen dikau

Copyright© All Rights Reserved Luqmanderr.blogspot.com