Jeles Tak..


Click here for Myspace Layouts

Saturday, December 24, 2011

Tahun Baru, Azam Baru

'Tahun Baru, Azam Baru' benda nie larr yg slalunya cikgu2 skolah ngan mak cik2 mesyuarat pagar nak tanya korang (pak cik x taularr). Sampai aku pon dah sakit telinga dengar kejadah tu... Azam baru, semua mesti ada azam yg terlanjur tahun lpas punyerr (sapa x der azam pikir sendirilarr) tapi x pernah nak capai pon.

Apa pun sebagai bakal pelajar sekolah nanti aku mesti kena siapkan persiapan contohnya dah main game puas2 dah cuti puas2 dah pecahkan cermin rumah dan jejiran (alamak belum lagi kena buat nie hahah...)

Barang sekolah mesti dah beli. Semangat nak pergi sekolah ni, tapi lama - lama boring jugak nak gi skolah. Cuba korang flash back balik tahun lepas (2011) ada tak mana - mana azam yang korang dah capai, ade tak?? Apa yang aku cuba tekankan ialah korang berazam kenalah sungguh2, jangan sejuk - sejuk taik kambing jer...(ada kena mengena ker?)

Berbalik pada barang sekolah seperti kasut sekolah, baju sekolah, seluar sekolah, lencana sekolah, buku sekolah, makanan sekolah, tukang kebun (tukang kebun pon masuk ker??)sekolah dan pelbagai lagi yang ada sekolah kat belakang.. masa nak dekat abis sekolah hari tu dari darjah satu sehingga tingkatan empat kot ada dapat RM100 (padahal tak cukup pun..) jadi gunakan sebaik mungkin. Okeylah aku pun dah malas nak tulis panjang2 jadi byar (bye??)

Friday, December 16, 2011

Karenah Orang Kita



Aku baru balik dari jenjalan ngan family aku. Seronok gak arr sampai...patutnya cerita intro dulu..ok lah.Sampai jer kat Aneka kenalah cari parking masa kat pintu masuk tu ramai orang berbaju sama ada kat port tu nasib baik baju hijau kalau kuning dah cancel dah..

Masuk jerr aku nampak sorang mak cik nie (x kenal tapi nk cerita gak) pakai tudung skit nyer alim tengok saiz cam ngandung tapi.... pakai seluar ketat mengalahkan entah apa nama artis ni (bukan artis Malaysia kot). Kami terus menuju ke bahagian atas Abah aku plak terserempak ngan sorang kwn dia. So sembang lama2~... mak aku ngan lain2 dah pergi Popular beli buku (ulat bukulah konon). Tinggal aku ngan adik aku sedia menunggu saat tamat jerr sembang tu...

Time nak pergi Popular  jalan2 dulu....jalan punya jalan (macam besar sangat Aneka tuhh) ternampak duit singgit berlipat tanpa buang masa aku terus pijak dan ambil duit tu (rezeki) adik aku mulalah ngada2 nk duit tu (x sedar diri) tapi aku itu duit aku yg punya hahaha....Kami pergilah ke Wanji restoran yang familiar dalam otak aku.Time nk kluar dari kereta dia merajuk plak...so abah aku cancel makan kat situ (kejap gi ada yg masuk spital kang) ..

Apa pun moralnya x payah lah nak nyusahkan orang lan hanya kerana emosi kita. Emosi membawa MATI..camna leh mati... yelar emo sangat sampa xnak makan konfem mati....hahahah. lagi satu x payah lah nk legging leg atau pakai sluar skinny kalau dah tau itu dosa pasal tunjukkan kaki (baik xyah pakai sluar)....

Tuesday, December 13, 2011

Top Free/Berbayar Apps untuk Iphone dan Ipad

Bagi penggemar produk Apple pasti x ketinggalan up-to-date produk2 yg keluar kan? Entri ni ditulis pada pukul 1.02am. entah apa kejadahnya aku nak bagitau korang entri nie ditulis pukul brapa (x betul kot).Balik pada topik aku cari berita yang keluar kat Yahoo! untuk entri terbaru dan aku jumpa. Ianya ditulis 10 minit yg lalu (laju betul aku), jadi untuk tidak membuatkan mata korang bernanah ni aku kasi apps-nya

 Top Paid iPhone Apps:
1. TETRIS (Electronic Arts)
2. Angry Birds Seasons (Rovio Mobile Ltd.)
3. Angry Birds (Clickgamer.com)
4. Camera+ (tap tap tap)
5. Fruit Ninja (Halfbrick Studios)
6. Bejeweled (PopCap)
7. Flick Kick Field Goal (PikPok)
8. Cut the Rope (Chillingo Ltd)
9. TurboScan (Pixoft)
10. WhatsApp Messenger (WhatsApp Inc.)
___
seronok baca, x mestilah pasal tu yang berbayar ni yang free plak
Top Free iPhone Apps:
1. ArcheryWorldCup (LitQoo)
2. Modern War (Funzio, Inc)
3. Very Hungry Cat (iDevUA Treelight Limited)
4. Voxer Walkie-Talkie PTT (Voxer LLC)
5. Applets (App Beast Inc.)
6. Tap Fish Seasons (Gameview Studios)
7. Office Jerk (Fluik)
8. Bejeweled Blitz (PopCap)
9. Temple Run (Imangi Studios, LLC)
10. Ponon! Deluxe (MYBO GAME)
___
skarang mesti dah seronokkan? lar korang pakai ipad nah ni dia
Top Paid iPad Apps:
1. Batman Arkham City Lockdown (Warner Bros.)
2. Pages (Apple)
3. Infinity Blade II (Chair Entertainment Group, LLC)
4. Where's My Water? (Disney)
5. GarageBand (Apple)
6. Another Monster at the End of This Book...Starring Grover & Elmo! (Sesame Street)
7. Keynote (Apple)
8. Numbers (Apple)
9. Snapseed (Nik Software, Inc.)
10. The Price is Right Decades (Ludia)
___
Top Free iPad Apps:
1. iBooks (Apple)
2. Paper Toss 2.0 (Backflip Studios)
3. Facebook (Facebook, Inc.)
4. Zombie Gunship (Limbic Software)
5. Tap Zoo 2: World Tour (Pocket Gems, Inc.)
6. Google Currents (Google)
7. Six-Guns (Gameloft)
8. Google Search (Google)
9. Modern War (Funzio, Inc)
10. Netflix (Netflix, Inc.
___
(copyright) 2011 Apple, Inc.
jadi dah decide nak guna yang free atau berbayar tu terpulanglah kat owner-nya
aku xder iPhone atau iPad jadi aku bukan kisah sangat

Alexander U-KISS Sabtu Ini

Berita baik untuk peminat Alexander U-KISS. Dia akan datang ke Bukit Jalil sabtu ni. Dah jgn jerit kuat sangat ganggu orang awam nanti.


Ia akan menjadi yang tahun kelima Star Live Concert 2011, dan 2011 ini menjanjikan anda artis-artis yang terkenal termasuk Taiwan Mandopop bintang Anthony Neely, penyanyi-penulis lagu Sam Lee, Taiwanese powerhouse Della Ding Dang,Hong Kong rock band Mr, serta pemenang One Million Star, Jess Lee, untuk menamakan beberapa.


Alexander yang berusia 23 tahun akan menunjukkan kemahiran pelbagai bahasa dengan menyanikan pelbagai lagu yang berlainan dalam Bahasa Inggeris, Kantonis dan Korea. Oleh kerana aku nak meringkaskan entri kali nie aku akan skip terus ke info.


Star Live Concert 2011 akan diadakan di tempat letak kereta A Stadium Bukit Jalil bermula 8.30pm Sabtu 17 December.


Bapak terkejut aku masa baca kat Yahoo! dia tulis 17 November- kesilapan boleh berlaku walau sehebat mana pon kita.


Take-A-Note : Hati2 kalau nk tulis apa pon, sentiasa double check sebelum post.
aku x minat k-pop

IMAX - TVG Sunway Pyramid

TVG Cinemas akhrnya telah melancarkan teater IMAX digital mereka dengan filem yang sekali lagi dilakonkan oleh Tom Cruise " Mission Imposible - Ghost Protocol " di Sunway Pyramid yang baru diubahsuai TGV -nya hari ini.


Dihadiri oleh pihak media dan tetamu jemputan, acara itu menyaksikan Ketua Pegawai Eksekutif TGV, Kenny Wong dan Naib Presiden Kanan dan Pengarah Urusan bagi AsiaPasifik, Don Savant IMAX memperkenalkan penambahan terbaru kepada industripawagam tempatan.


Satu produk daripada 2 pawagam yang sebelumnya diruntuhkan untuk  menampung skrin lebar 57 kaki,dewan IMAX merangkumi keupayaan 2D dan 3D (hebat betul diorang nie) yang dibantu oleh 2 projektor,serta 14.000 watt laser-sejajar sistem bunyi yang menggunakan 16 Subwoofer, sepuluh kali lebih banyak berkuasa daripada pawagam biasa (nie kira pawagam luar biasa lanie).


Dengan kapasiti tempat duduk berjumlah 292, dewan ini mempunyai kerusi mewah Perancis yang direka khas, serta ruang yang luas.


Kalau nak info penuh, bernanah mata korang nak baca jadi lebih baiklah korang baca kat sini.
Lama jugak aku x update apa2 jadi nielah update untuk hari nie, kalau ada ayat yg korang x brapa nak paham pandai2lar sebab aku translate








                                   Thanx

Tuesday, December 6, 2011

Kisah Aku Ari Nie

Ianya bermula pada 6:05 pagi tadi, dimana aku dikejutkan dgn bunyi yg sangat dasyat (adik aku kejut). Seterusnya aku dgn laju bagaikan The Flash pergi ke bilik air dan mandi bagaikan P.Ramlee.

Kemudian aku selesaikan apa yg patut (solat bukan tido) dan terus on9 facebook aku . Aku meneruskan kehidupan harian aku dgn on9 dan main game. Aku burn lagu kat CD bapak aku dan dengar lagu2 tu.

Di sini larr cabaran bermula, aku mendengar lagu tu menggunakan Discman yg aku dapat. 7 buah lagu membuatkan aku terlena dalam ke-syahdu-an (dua kali). pastu aku terus bangun dan guna laptop nie.

aku terdengar suatu panggilan kecemasan (kawan aku ajak main bola) tapi aku kata "tunggu dulu". Hidung aku
sudah mula terhidu masakan mak aku dengan pantasnya aku terus makan dan pastu aku main bola


The End





Copyright© All Rights Reserved Luqmanderr.blogspot.com